top of page
Vyhledat

Mohou jídelní zóny v nákupních centrech fungovat i nyní?

Aktualizováno: 22. 12. 2021

ANO! Jak 27.11.2021 sdělil předseda výkonného výboru Asociace nákupních center ČR Jan Kubíček, je možno, aby jídelní zóny v nákupních centrech fungovaly. Je zde ale několik podmínek, které musí provozovatelé těchto zařízení dodržet.

  1. ohraničení této jídelní zóny od ostatních prostor pevnou a jasnou bariérou

  2. u vchodu do této zóny zajistit kontrolu dokladů o očkování, nebo prodělání nemoci COVID-19


Vláda na čtvrtečním (25.11.2021) mimořádném jednání rozhodla o zpřísnění protiepidemických pravidel. Pro bary, restaurace a kluby od pátečních 18h platí zavírací doba mezi 22:00 a 4:59 hodinou. V již zmiňovaných stravovacích zónách obchodních center je zakázáno konzumovat občerstvení, které si lidé u prodejců koupí. Výjimkou jsou tedy oddělené prostory těchto jídelních zařízení.


"Předložili jsme ministerstvu zpracovanou argumentaci prokazující naši schopnost zabezpečit jídelní prostory a jejich bezpečný provoz, včetně dostatečné cirkulace vzduchu. Jsme rádi, že nám ministerstvo vyšlo vstříc a my jsme tak zpět na úrovni restaurací," řekl Kubíček.


Díky velkým prostorům v nákupních centrech by podle Kubíčka neměl být s oddělením jídelních částí provozoven problém. Lidé se podle něj v nákupních centrech pohybují kratší dobu a nehrozí tak rizikové kontakty.



Stravovací, hotelové a ostatní služby typu kadeřnictví, nebo fitness center mají od pondělí možnost využívat až na výjimky jen lidé, kteří mají dokončené očkování, nebo v posledním půl roce prodělali nemoc covid-19. Stejné nařízení se týkalo i jídelních prostorů v obchodních centrech, za jeho dodržení byli ale odpovědní návštěvníci. Doklady museli předložit až případné kontrole, například z hygienických stanic.


zdroj: ceskenoviny.cz

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page