top of page
Vyhledat

ODLOŽENÍ EET DO 1.1.2023

Aktualizováno: 23. 2. 2021

Elektronická evidence tržeb měla pro 3. a 4. vlnu (malé živnostníky) nastat 1.května 2020.

Bohužel naši zemi zasáhl korona virus, který oslabil naši ekonomiku. Vláda tedy povinnost evidovat tržby pro tyto živnostníky odsunula na 1. ledna 2021 a také prominula evidenci tržeb pro ty, kteří do této doby evidovat museli (1. a 2. vlnu).

Na podzim se korona virus opět vrátil, a tak se poslanci jednohlasně shodli na prodloužení odkladu elektronické evidence tržeb o dva roky, tedy do konce roku 2022. Předlohy ještě musí posoudit horní komora a podepsat prezident. O odkladu EET bude Senát jednat příští čtvrtek, tedy 29. října 2020.

Odklad EET se bude týkat nejen odvětví, pro které už byla evidence zavedena, ale i pro obory, které dosud tržby neevidovaly. Jde například o řemeslníky, lékaře, taxikáře, účetní nebo advokáty.

Žádný podnikatel tak nyní nemusí evidovat své tržby a úřady tuto povinnost ani nekontrolují. Podnikatelé ale mohou tržby evidovat nadále dobrovolně.

Doporučujeme ovšem vypnout EET na Vašich pokladnách.

Výhody: - platby nebudou odesílány na EET - zkrácení účtenek -> úspora za pokladní kotoučky - zrychlení pokladny (nemusí komunikovat s EET boxem) - pokladna nemusí být připojena k internetu - žádné chybové hlášení -> konec certifikátu EET, apod.



49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page